Discusbulging

Discus betekent niet meer dan de tussenwervelschijf. Discusbulging is een uitpuiling (bulging) van de tussenwervelschijf. Door deze uitpuiling kunnen de wervels kantelen, waardoor de rug instabiel wordt. Het ontstaan van discusbulging is veelal een gevolg van herhaaldelijk foutieve belasting van de rug. Hierdoor ontstaan er inscheuringen ter hoogte van de tussenwervelschijf en bindweefselringen, waardoor de kern de neiging heeft om zich naar achter te verplaatsen. De rugpijn bij discusbulging kan plaatselijk te voelen zijn, maar kan ook uitstralen naar bilstreek of de onderbenen.  

Matrastopper bij discusbulgingklant beoordelingen

Door de uitpuiling bij de tussenwervelschijf mist de ruggenwerf steun. Een goede matrastopper biedt deze steun om de pijn in de rug te verminderen. Ook zorgt het voor minder beweging tijdens de nacht waardoor men niet meer wakker hoeft te worden van pijnscheuten.  

Climabest Matrastopper bij discusbulging

De Climabest Matrastopper heeft een 5 centimeter Vifit traagschuim welke direct op een boxspring geplaatst kan worden, maar ook op bovenop een matras. De drukverlagende werking van de Climabest Matrastopper zorgt voor ontlasting van de tussenwerfschijven. Drukpunten die bij discusbulging ontstaan worden weggenomen waardoor de wervelkolom in de juiste houding zal komen te liggen. De Climabest Matrastopper is het beste op een hard matras te plaatsen. Als het matras al te ver versleten is en zacht is zal de Climabest Matrastopper niet de juiste functie hebben. Ook heeft dit topdekmatras / matrastopper een vochtregulerende werking en worden de warmtestromen gelijkmatig verspreid. 

Naar de ClimaBest Matrastopper

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper