Hypermobiliteit

hypermobileBij hypermobiliteit bieden de gewrichtsbanden en het kapsel niet meer voldoende steun bieden voor de gewrichten. Door een verandering in het bindweefsel worden de gewrichtsbanden en het kapsel elastischer. Hierdoor kunnen de gewrichten verder dan normaal bewegen. Het is een (erfelijke) aanleg en geen aandoening.  

Wat zijn de klachten bij hypermobiliteit?

Er zijn verschillende vormen van hypermobiliteit. Sommige mensen hebben wel hypermobiele gewrichten of pezen maar ondervinden hier geen klachten van, anderen die wel klachten ondervinden leiden aan HMS, ofwel hypermobiliteitssyndroom. De meest voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, pijn en ontvrichtingen. Bij het intensief beoefenen van sport en verrichten van zware arbeid kunnen klachten ontstaan of toenemen. Veel voorkomende klachten zijn het regelmatig verzwikken van de enkels, knieklachten, polskrachten, stekende schouderpijn en pijn in de onderrug.  

Een goede matrastopper bij hypermobiliteit…

…ondersteund uw lichaam optimaal om de druk de wervels af te nemen. Een drukverlagende werking voorkomt klachten in de nacht en zorgt voor een betere nachtrust. Omdat er bij hypermobiliteit een verhoogde kans is op een lichte houdingsafwijking in de wervelkolom (scoliose) is het van belang dat de matrastopper in dat geval uw wervelkolom de juiste ondersteuning biedt. 

Climabest Matrastopper bij hypermobiliteit

De Climabest Matrastopper zorgt voor een optimale ondersteuning voor uw gewrichten. Het Vifit traagschuim zorgt voor correcte houding van de ruggenwervels. De topdekmatras / matrastopper kan op een boxspring gelegd worden of op een matras. Als het matras al te ver versleten is en zacht is zal de Climabest Matrastopper niet de juiste functie hebben. Ook heeft dit topdekmatras / matrastopper een vochtregulerende werking en worden de warmtestromen gelijkmatig verspreid. 

Naar de ClimaBest Matrastopper

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper