Scoliose

Scoliose betekent in het Grieks letterlijk: Verkromming. Scoliose is een zijwaartse verdraaing van de wervelkolom. Omdat de ribben met gewrichtjes aan de wervelkolom verbonden zijn draaien deze mee. Kortweg gezegd is scoliose een kromme rug. De rug kan bij een scoliose op 2 manieren verkeerd groeien. De ruggenwervel kan naar 1 kant krom groeien (een C bocht) of naar 2 kanten (een S bocht). Scoliose vormt zich meestal tijdens het volwassen worden, maar het kan ook aangeboren zijn. Over het algemeen komt het bij meisjes vaker voor dan bij jongens. 

Matrastopper bij scoliose

Het is bij scoliose erg belangrijk dat u op een goed matras slaapt. Het matras moet de wervelkolom de juiste ondersteuning geven. Het is belangrijk dat de scoliose wordt ondersteund en niet afgedwongen. Wanneer de rug op de juiste manier ondersteund wordt hebben de wervelkolom, spieren en kraakbeen meer ruimte en tijd op te herstellen. 

Climabest Matrastopper bij scoliosefoam-handje

De Climabest Matrastopper heeft een 5 centimeter Vifit traagschuim laag wat drukverlagend op de rug werkt. Drukpunten worden weggenomen waardoor de wervelkolom in de juiste houding zal komen te liggen. Op deze manier zal de rug 's nachts beter herstellen. De Climabest Matrastopper is het beste op een hard matras te plaatsen. Als het matras al te ver versleten is en zacht is zal de Climabest Matrastopper niet de juiste functie hebben. 

Naar de ClimaBest Matrastopper

 

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper