Spondylolyse

Spondylolyse is de verslapping van de verbinding tussen twee wervels. Meestal gaat het hier om de vijfde en soms de vierde lendenwervel. Een deel van de onderliggende wervel schuift naar voren. Wanneer er teveel verschuiving optreedt, kunnen de botten gaan drukken op de zenuwen wat zorgt voor een pijn bij strekken of bij lang staan / lopen. De pijn kan zelfs doorstralen naar de benen.  

Hoe ontstaan spondylolyse?spondylolyse

In de meeste gevallen gaat het bij spondylolyse om een aangeboren ‘aanlegstoornis’ van de wervelboog. Ook kan sport een oorzaak zijn. Hierbij worden zware sportieve inspanningen verricht waarbij herhaaldelijk dezelfde bewegingen in combinatie met de wervelkolom gemaakt, zoals bij turnen. Naast sport is ook ouderdom een mogelijke oorzaak.  

Een goede matrastopper bij spondylolyse…

…ondersteund uw lichaam optimaal om de druk die op de wervels is ontstaan af te nemen. Hiermee heeft u een betere nachtrust zonder continue wakker te worden.  

Climabest Matrastopper bij spondylolyse

De Climabest Matrastopper heeft een 5 centimeter Vifit traagschuim waardoor het zich perfect aanpast aan uw lichaamsvormen wat zorgt voor een uitstekend ligcomfort. De drukverlagende werking van de Climabest Matrastopper zorgt voor ontlasting van de tussenwerfschijven. De Climabest Matrastopper is het beste op een hard matras te plaatsen. Als het matras al te ver versleten is en zacht is zal de Climabest Matrastopper niet de juiste functie hebben. Ook heeft dit topdekmatras / matrastopper een vochtregulerende werking en worden de warmtestromen gelijkmatig verspreid. 

Naar de ClimaBest Matrastopper

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper