Matrastopper op traagschuimmatras

Feit of fabel? Een matrastopper op een traagschuimmatras is een goede aanvulling op het ligcomfort en verlengt de levensduur van het traagschuimmatras. 

In de loop van de tijd is er een groot misverstand ontstaan door de vele (tegenstrijdige) berichten over het gebruik van een topmatras op een traagschuimmatras. De ene aanbieder zal u vertellen dat een topmatras in combinatie met een traagschuimmatras het ligcomfort verhoogt en de levensduur van uw matras zal verlengen, terwijl de andere aanbieder een topmatras zal afraden. Maar wat is nu juist?

Waarom een matrastopper?

Een matrastopper wordt over het algemeen gebruikt om voor meer comfort te zorgen. Dit is voornamelijk het geval wanneer het matras te hard aanvoelt voor de gebruiker en daardoor niet voldoet aan het ligcomfort. Een matrastopper kan in dat geval het algehele comfort verbeteren. Vaak wordt een matrastopper ook gebruikt om de, door veel mensen als hinderlijk beschouwde, naad tussen twee matrassen te overbruggen. 

Het gebruik van een matrastopper kan helpen de levensduur van het matras te verlengen, maar alleen wanneer het matras nog niet sterk aan kwaliteit heeft ingeboet. Wanneer het matras al een aantal jaar beslapen is, zal een topmatras de kwaliteitsmindering in volume en veerkracht van het matras niet tegengaan. Ook de kuilvorming zal niet worden tegengegaan door een topmatras.

Bij fysieke problemen, zoals schouderpijn, rugpijn, doorbloedingsproblemen en reumatische aandoeningen kan een matrastopper comfort en verlichting bieden door het ligcomfort te verhogen of het matras harder of zachter aan te laten voelen.

Waarom geen matrastopper?

Een matrastopper zelf geeft over het algemeen geen nadelen, maar juist de combinatie matraspagina-tab03met het matras maakt het dat een matrastopper uw ligcomfort kan maken of breken. Een futloos, slecht of uitgeslapen matras zal niet in kwaliteit toenemen door er een matrastopper op te plaatsen. Kuilen blijven en de ondersteuning van het matras blijft gelijk, ook met een matrastopper. Het kopen van een nieuw matras is de enige oplossing om de eventuele problemen op te lossen.

Wanneer u een matrastopper aanschaft maar reeds een goed, comfortabel matras heeft, bestaat de kans dat de matrastopper het ligcomfort van het matras vermindert. Als daarbij het ventilerende en vochtverwerkende vermogen van de matrastopper niet optimaal is, kan dit het ventilerende vermogen van het matras doen afnemen. 

Kortom, wanneer u beschikt over een goed matras welke voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren, kan een matrastopper doorgaans als overbodig worden beschouwd.  

Traagschuimmatrassen

Traagschuimmatrassen zijn zo opgebouwd dat ze een kern bevatten van pocketveren (of een ander soort kern) met daarop een laag traagschuim. Deze laag traagschuim is doorgaans gelijmt op een koudschuim onderplaat of gemonteerd op een pocketverenbasis. Een traagschuimmatras van enkel traagschuim bestaat niet. Traagschuim dient altijd als toplaag op een ondergrond. Deze combinatie van een pocketveren kern en de laag traagschuim zorgen voor een optimale drukverdeling, goede ventilatie en hoogste ligcomfort. 

Traagschuimmatras en matrastoppers

Door de eigenschappen van een traagschuimmatras van hoge kwaliteit en de wetenschap dat een matrastopper o.a. de ventilatie en het comfort van een kwaliteitsmatras in de meeste gevallen niet versterkt, is het gebruik van een matrastopper in combinatie met een traagschuimmatras af te raden. 

Het plaatsten van een matrastopper op een traagschuimmatras zal de werking van het traagschuim wegnemen. 

Meer weten over de unieke drukverlagende eigenschappen van de ClimaBest Matrastopper? Bezoek de ClimaBest Matrastopper pagina.

Naar de ClimaBest Matrastopper

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper