Traagschuim matrastopper

Een traagschuim matrastopper is bij uitstek geschikt voor mensen die veel  waarde hechten aan comfort en drukverlagende ondersteuning. Dit laatste kenmerk zorgt er tevens voor dat u rustiger en gelijkmatiger slaapt.

Eigenschappen van een traagschuim matrastopper

Doorgaans is de traagschuim matrastopper voorzien van traagschuim met een open celstructuur en een soortelijk gewicht (SG) van 50. Belangrijk ook om te weten is of er gebruik gemaakt is van gespoten of geschuimd traagschuim.

Waarom is traagschuim drukverlagend?

Traagschuim heeft de eigenschap thermo-elastisch te zijn. Dit betekent dat het  traagschuim bij contact met lichaamswarmte zachter wordt. De uitstekende lichaamsdelen als schouders en bekken, alwaar de druk en lichaamswarmte het hoogst zijn, kunnen zo beter wegzinken in het matras. Deze werking van het traagschuim zorgt ervoor dat het lichaam over een grote oppervlakte wordt ondersteund. Hierdoor wordt de druk op het lichaam verlaagd. Hier komt de term ‘drukverlagend’ bij een traagschuim matras(topper) vandaan.

Wat is soortelijk gewicht?

De traagschuimkern van een traagschuim matrastopper heeft veelal een soortelijk gewicht (SG) van 50. Dit getal staat voor het aantal kilogram materiaal wat per kubieke meter (kg/m3) in het matras is verwerkt. Hoe hoger het soortelijk gewicht, des te beter is de puntelasticiteit, veerkracht en duurzaamheid. De duurzaamheid van de ClimaBest Matrastopper is uitstekend te noemen, vandaar dat 5 jaar volledige garantie van toepassing is op de ClimaBest Matrastopper.

Wat is het verschil tussen geschuimd en gespoten traagschuim?

Traagschuim kan op twee wijzen worden geproduceerd, geschuimd en gegoten. Geschuimd traagschuim is superieur aan gegoten traagschuim op het vlak van duurzaamheid, veerkracht en klimatologische eigenschappen.

De ClimaBest traagschuim matrastopper bevat een Vifit traagschuim kern van A-kwaliteit geschuimd schuim.

Traagschuim matrastopper prijzenover

Traagschuim matrastoppers kunnen sterk variëren in prijs.  Met name de bekende merken bieden hun toppers in de hogere prijsklassen aan. De ClimaBest Matrastopper is dankzij het internet tot wel 70% goedkoper dan de bekende merken.

Meer weten over de gunstige prijzen en unieke drukverlagende eigenschappen van de ClimaBest Matrastopper? Bezoek de ClimaBest Matrastopper pagina.

Naar de ClimaBest Matrastopper

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Matrastopper